top of page
  • Obrázek autoraVojta

Skialpový kurz s Freeride Compass zvládne každý!

Nevěříš? Tak si přečti následující krátký text.

Doneslo se k nám, že z naší komunikace není dost zřejmé, pro jaké výkonnostní kategorie jsou naše skialp kempy v Bulharsku určeny.

Určitě se nebojíme říct, že skialpový kemp je takřka pro každého skialpinistu, který má již alespoň úplné začátky za sebou. Nehrajeme si na žádné mistry světa, na horách máme rádi pohodu a dobrou atmosféru, kterou chceme vytvořit pro všechny. Právě proto na kemp jezdí vždy dva instruktoři, kteří mají možnost si skupinku rozdělit podle zkušeností a výkonnosti.


Jaké jsou minimální zkušenosti, které na kemp potřebuješ?

Je určitě potřeba, aby za sebou člověk měl alespoň několik víkendů, kdy se na skialpech pohyboval. Pokud to bylo jen v Krkonoších nebo jiném českém pohoří vůbec nevadí! Naopak, konečně budeš mít možnost si rozšířit obzory a čuchnout si pořádných hor! Pokud nemáš zkušenosti s tím, jak vypadá lavinová záchrana, prevence a celkově pohyb na horách, o to ideálnější pro tebe bude s námi do Bulharska vyrazit.


Cílem kurzu není pouze si dobře zajezdit a prochodit Pirin, ale odvézt si nové zkušenosti a poznatky právě v této obávané problematice. Určitě je potřeba, aby jsi uměl ovládat skialpovou výbavu a věděl, jak se na hory zabalit, obléknout a podobně. Rádi ti poradíme předem, ale na místě bude tato zodpovědnost již na tobě. S lyžováním bys taky neměl být úplně na začátku, ale průměrný lyžař s náma sjezdy vždycky zvládne. Fyzická kondice se nám vždycky těžko vysvětluje. Pokud zvládáš třeba celodenní letní túry v horách, třeba z úpatí Krkonoš na jejich hřebeny a zpátky, pak určitě neměj strach, že bys nám nestačil!


Důležité je si ještě jednou připomenout, že náš kemp se nejspíše v průběhu rozdělí na 2 skupiny. Jedna bude výkonnější a druhá trochu méně. Ta více výkonná si bude užívat výšlapy a sjezdy na svém zkušenostním levelu a stejně tak to bude pro tu slabší. Pokud máš chuť na Pirin zavítat, ale v hlavě se ti klubou obavy, zda to s námi zvládneš, neboj se nám zavolat, nebo napsat. Jsme tu právě od toho, abychom ti poradili a našli spolu to správné řešení.


Tak ahoj a těšíme se v únoru a březnu v Bulharsku!


114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page